Achterlaten woning en overname

Wanneer u de huur opzegt van uw woning zijn er een aantal zaken die u moet regelen.
Om u op weg te helpen vindt u hieronder 3 handige flyers:
1. Hoe laat ik mijn woning achter.
2. Overname begint met goede afspraken.
3. Overnameformulier. (in 3voud invullen en ondertekenen).

Zelf aangebrachte veranderingen

Iedereen heeft andere woonwensen. Misschien heeft u wat zaken aangepast om van uw huurwoning bij Servatius helemaal uw thuis te maken. Dat mag natuurlijk. Hoe werkt dit bij verhuizen?

Kleine veranderingen

Vloerbedekking of gordijnen noemen we ‘kleine veranderingen’. Deze kunnen blijven zitten, als de nieuwe huurder hiermee akkoord gaat. Als de nieuwe huurder de wijzigingen graag wil overnemen, vult u gezamenlijk het overnameformulier in. Als vertrekkende huurder bent u zelf verantwoordelijk dat alle door de nieuwe huurder overgenomen zaken op het overnameformulier komen te staan. Dit is van belang in verband met de onderhoudsplicht. Wanneer de nieuwe huurder zaken overneemt en dus het overnameformulier tekent, wordt hij automatisch verantwoordelijk voor het onderhoud van de overgenomen zaken.

Grote veranderingen

Een aanbouw of een dakkapel zijn ‘grote veranderingen’. Onze opzichter geeft tijdens de vooropname aan wat er mee moet gebeuren voordat u verhuist. Er zijn drie mogelijkheden:

1. Servatius neemt de wijzigingen over
Als Servatius de wijzigingen overneemt, hoeft u verder niets te doen. We spreken met u af of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

2. De nieuwe huurder neemt de wijzigingen over
U tekent met de nieuwe huurder een overeenkomst voor de over te nemen veranderingen. Dit gebeurt tijdens de eindopname in bijzijn van de opzichter.

3. Wijzigingen worden ongedaan gemaakt
Als de opzichter aangeeft dat de verandering niet kan worden overgenomen, moet u de verandering ongedaan maken. U moet de woning weer herstellen in de oorspronkelijke staat, zoals u de woning bij aanvang van de huur heeft aangetroffen.